26 خرد

13 ترفند و نکته در «گوگل‎‌پلاس»

12+1 ترفند و نکته در «گوگل‎‌پلاس»

 

نهایتاً شایعات به حقیقت پیوست و «گوگل» در تاریخ 7 تیر 1390 به طور رسمی از سرویس جدید خود به نام «گوگل‎‌پلاس» (Google Plus) رونمایی کرد. «گوگل‎‌پلاس» را بایستی بزرگ‌ترین تهدید برای بزرگ‌ترین شبکه‌ی اجتماعی حال حاضر دنیای وب، یعنی «فیس‌بوک» تلقی کرد، چرا که طبق گفته مسئولان شرکت «گوگل»، «گوگل‎‌پلاس» فراتر از یک محل برای به اشتراک‌گذاری عکس‌ها و مطالب خواهد بود. این شبکه اجتماعی همانند بسیاری دیگر از سرویس‌های گوگل در ابتدا تنها به صورت دعوت‌نامه‌ای عضوگیری می‌کند اما به زودی و با پایان یافتن دوره آزمایشی، ثبت‌نام عمومی آن آغاز می‌شود. هم‌اکنون قصد داریم به معرفی 13 ترفند و نکته در محیط «گوگل‎‌پلاس» بپردازیم.

1. «گوگل‎‌پلاس» به شما امکان قالب‌بندی متن‌ها را می‌دهد. برای توپُر (Bold) کردن نوشته کافی است علامت «*» را در دو طرف متن قرار دهید. همچنین می‌توانید برای مورب (Italic) نمودن متن از کاراکتر «_» در دو طرف متن استفاده کنید. جهت خط کشیدن روی از قسمتی از متن نیز می‌توانید کاراکتر «-» را در دو طرف متن قرار دهید.

 

2. برای به اشتراک‌گذاری ویدئو، تصویر و لینک موجود در یکی از صفحات وب، می‌توانید ویدئو، تصویر و لینک مورد نظر را توسط ماوس کشیده و در جعبه به‎‌اشتراک‎‌گذاری مطالب در صفحه Stream «گوگل‎‌پلاس» رها کنید.

 

3. قابلیت حلقه (Circle) در «گوگل‎‌پلاس» کاملاً مشابه قابلیت دنبال کردن (Following) در «توئیتر» است. به‎‌روزرسانی‎‌های شما تنها برای افرادی ارسال خواهد شد که شما در حلقه خود داشته باشند (یا شما را دنبال کنند).

 

4. شما می‎‌توانید اشخاص موجود در حلقه‎‌های خود را در ارسال‎‌هایتان برچسب (Tag) بزنید. برای این کار کافی است به هنگام نگارش یک ارسال جدید، ابتدا یک کاراکتر «+» یا «@» وارد کنید، سپس نام شخص را پس از آن تایپ کنید.

 

5. با توجه به اینکه در حال حاضر امکانی همانند پیغام خصوصی در «گوگل‎‌پلاس» وجود ندارد، شما می‎‌توانید در صفحه Stream متن مورد نظر خود را وارد کنید، سپس آن متن را طوری تنظیم کنید که فقط برای شخص مورد نظر به اشتراک گذاشته شود. برای این کار کافی است پس از نگارش متن، بر روی Add more people کلیک کنید و نام فرد را تایپ کنید. اگر حلقه دیگری برای اشتراک وجود دارد با استفاده از دکمه ضربدر می‎‌توانید آن را حذف کنید.

 

6. شما می‎‌توانید قابلیت ثبت نظر و همچنین به‎‌اشتراک‎‌گذاری‎‌ مجدد را برای مطالب ارسالی خود در «گوگل‎‌پلاس» غیرفعال کنید. برای این کار پس از انتشار مطلب، بر روی فلش کوچک موجود در سمت راست بالای هر پست کلیک کنید و گزینه Disable comments برای غیرفعال کردن نظرات و گزینه Disable reshare را برای غیرفعال کردن به‎‌اشتراک‎‌گذاری مجدد مطلب، انتخاب کنید.

 

7. برای دست‎‌یابی به لینک مستقیم هر مطلب، کافی است بر روی تاریخ و ساعت ارسال آن کلیک کنید.

 

8. دکمه «1+» در «گوگل‎‌پلاس» عملکردی کاملاً مشابه با «Like» در «فیس‎‌بوک» دارد. کلیک مجدد بر روی این دکمه، باعث حذف «1+» شما از آن مطلب خواهد شد.

 

9. کلیک کردن بر روی دکمه «1+» در زیر مطالب افراد در «گوگل‎‌پلاس» موجب قرار گرفتن این مطالب در بخش «1+’s» نمایه (Profile) شما نخواهد شد. تنها کلیک کردن بر روی این دکمه در صفحات وب، موجب قرارگیری لینک آن‎‌ها در این بخش می‎‌گردد.

 

10. کلیدهای میان‎‌بر موجود در «گوگل‎‌پلاس» بدین شرح می‎‌باشند:
• کلید Space = پایین بردن صفحه Stream
• کلید J = پایین رفتن به اندازه یک مطلب در صفحه Stream
• کلید K = بالا رفتن به اندازه یک مطلب در صفحه Stream
• کلید Enter = ثبت نظر برای یک مطلب که توسط دو کلید بالا انتخاب شده است

 

11. در صورتی که علاقه‎‌ای به دریافت ایمیل‎‌های اطلاع‎‌رسانی «گوگل‌پلاس» ندارید، کافی است از نوار بالای صفحه بر روی شکل چرخ‎‌دنده کلیک کنید و گزینه Google+ settings را انتخاب کنید. در این صفحه می‎‌توانید تعیین کنید ایمیل اطلاع‎‌رسانی در چه مواردی ارسال شود.

 

12. شما می‎‌توانید کلیه مطالب، اطلاعات نمایه، تصاویر و سایر موارد منتشر شده در «گوگل‌پلاس» را به صورت یک فایل فشرده در فرمت zip دانلود کنید. برای این کار از نوار بالای صفحه بر روی شکل چرخ‎‌دنده کلیک کنید و گزینه Google+ settings را انتخاب کنید. سپس بر روی Data liberation کلیک نمایید.

 

13. برای این که متوجه شوید سایر افراد صفحه نمایه شما را چطور می‎‌بینند، به صفحه Profile بروید. اکنون در محلی که عبارت …View profile as درج شده است نام یک شخص را وارد کنید تا صفحه نمایه خود را از دید او مشاهده کنید. با کلیک بر روی گزینه Anyone on the web نمایه خود را از دید همه‎‌ی افراد متفرقه خواهید دید.

اشتراک

کلیه حقوق متعلق به شرکت سبزاندیش آراد میباشد.

logo-samandehi